Thursday, August 29, 2013



Ingredient

1. Corn flour                  as required 
2. Water                         1 Ltr 

Method 

  • At first, boil a little of water in a sauce pan.
  • In the hot water, add two large spoon of flour.
  • Keep stirring the mixture properly.
  • After you think the food is eatable lit down the fire.
  • Remember you can have this wholesome of goodness with any pickles or Nog-veg



ढिडो बनाउने तरिका:

चाहिने सामग्री 
मकै या कोदोको पिठो                    आवस्यकता अनुसार 
पानि                                             एक लिटर 



बनाउने तरिका:
  • कराइमा एक लिटर पनि राखी आगोमा बसाल्ने !
  • पानीमा दुइ ठुलै चम्चा पिठो हाल्ने !
  • पनि उम्लेपछी अलि पिठो राख्दै फत-फत हुने गरि राम्रोरी ओराल्ने !
  • चलाउदा पिठोको डल्ला मर्नेगरि ढिडो ओराल्ने (चलाई राख्ने )
  • आफुलाई मन पर्ने अनुसार गिलो अथवा साह्रो बनाउने !
  • ढिडो गुन्द्रुक, अचार, दाल अथवा समू-सब्जी संग खान मिठो हुन्छ !!

0 comments:

Post a Comment